Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی چمران، علم و تعهد و عرفان را با هم در آمیخت که توانست هجرت و شهادت را نه در سخن بلکه در عمل همچون بزرگان از مکه به مدینه و همچنین با سفر به ایران و لبنان به منصه ظهور رساند و مسخ خدا شد.

خبرگزاری شبستان – مازندران؛ کودکانی هر روز پا به عرصه گیتی می گذارند که چگونگی آینده فرزند برای والدین، مسئله مهمی است که دغدغه ذهنی پدر و مادر و حتی اطرافیان می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تربیت صحیح فرزند، این بستر را فراهم می سازد تا در طول تاریخ، یاد و نام نه تنها فرزند بلکه چگونگی پرورش و زندگی او برای بسیاری، مورد سرمشق و الگو قرار گیرد.

 

با ورق زدن تقویم و رسیدن به (31 خرداد)، نام «مصطفی چمران» به چَشم می خورد که زمان شهادت او به روز «بسیج اساتید»، نامگذاری شده است.

 

چمران، شخصی بود که بعد از آسمانی شدن در تقویم حتی از او یاد می شود و نامیدن روز شهادتش به «بسیج اساتید»، بی شک تلنگر و ذکر یاد و خاطره این مرد برای همیشه است.

 

کودکی در سال 1311 در خانواده مذهبی در یکی از محلات تهران، دیده به جهان گشود که نام «مصطفی» را برایش انتخاب کردند و نشان داد که در حقیقت برگزیده برای راه و هدفی والا بود.

 

«مصطفی» در تحصیل نیز ممتاز بود و با درجه دکترای الکترونیک و فیزیک پلاسما از دانشگاه کالیفرنیا، تحسین بسیاری را برانگیخت اما تحصیلات عالیه، او را اقناع نکرد چرا که آرمانی بزرگ را در سر می پروراند.

 

دوره های آموزش چریکی و پارتیزانی را آموخت و سوسنگرد، هیچ زمانی گروه های نامنظم چمران و مردانی که در این منطقه، شهادت را در آغوش گرفتند را از یاد نمی برد.

 

«مصطفی» درحالیکه درجه بالایی در جبهه دفاع مقدس داشت و فرمانده بود اما همچون سایر رزمندگان تا حد شهادت پیش رفت و با اصابت ترکش در نزدیک ترین خاکریز برابر نیروهای عراقی در باران خمپاره ها، مقامات دنیوی را که لایق آنها بود، رها کرد تا در سحر (31 خرداد) به وصال معشوق حقیقی برسد.   

 

او لباس و کسوت استادی را با لباس رزم، ریاست را با شهادت، آسمان را با خاک، مرگ در بستر را با ابرها، هوای تمیز و سالم در محیطی آرام را با هوای گرم و تفتیده سنگرهای جبهه، عوض کرد و آنها را برگزید.

 

رزمندگان ایرانی تحصیل کرده با مدارج بالای دانشگاهی در نبرد با رژیم بعثی عراق، کم نبودند که بسیاری وصال به یار و عشق ابدی را برگزیدند حتی تعدادی از این شهدا، بورسیه تحصیلی ادامه تحصیل در خارج زمانی به خانواده آنها رسید که کبوتران خونین بال، دفاع از وطن و ناموس را نه در شعار بلکه در عمل، پیاده کرده بودند.

 

صیانت از وطن با حرف بدون عمل، میسر نیست و مردانی با هوش و ذکاوت بالا، مرگ را در آغوش گرفتند اما نه با این انتظار که اکنون برخی، ملت را با «ایران»،  «ایران» در جلوی تلویزیون بیاورند اما ترجیح دهند که فرزند آنها، تابعیتی جز ایران داشته باشد و در حقیقت به سخره گرفتن ایران و ایرانی و  گفتار بی عمل را نشان می دهد.

 

به دفعات متعدد شنیده ایم که مدیون اشک چَشم مادران و پدران دلسوز و خانواده های زحمتکش و صبوری هستیم که اکنون خانواده شهدا، تهمت های ناروا و بی احترامی را همچون حضرت زینب(سلام الله علیها)، تحمل می کنند تا روزی برسد که حقیقت از پشت ابرهای دورویی و دروغ، کنار رود تا شاید درک کنند که از دست دادن فرزند، دایی، عمو و ... که محبوب قلب ها بود هیچگاه التیام نمی پذیرد.

شهید دکتر مصطفی چمران نه تنها برای اساتید بسیجی بلکه برای تمام اساتید و انسان ها، الگو است که با توجه به منویات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی): «در دانشگاه، پرورش انسان در تراز شهید چمران لازم است» و برای رسیدن به این مهم باید روحیه جهادی و تمدن نوین اسلامی، سرلوحه کار دانشگاه ها به ویژه اساتید قرار گیرد و لازمه آن پرورش دانشجویان با علم و تخصص و تعهد و انسانیت است.

با نگاهی به سخنان به یادگار مانده از دکتر مصطفی چمران نظیر «خوش دارم آزاد از قید و بندها در غروب آفتاب بر بلندای کوهی بنشینم و فرو رفتن خورشید را در دریای وجود، مشاهده کنم» در می یابیم که نگاه او فراتر از نگاه یک فرد عادی است و  علم و تعهد و عرفان را با هم در آمیخت که توانست هجرت و شهادت را نه در سخن بلکه در عمل همچون بزرگان در زمان پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) از مکه به مدینه و همچنین ائمه (علیهم السلام) به عراق و شام را با سفر به ایران و لبنان به منصه ظهور رساند و مسخ خدا شد.

 

و همچنین به گفته شهید مصطفی چمران «سه طلاقه کردن دنیا و با آغوش باز به استقبال مرگ رفتن و این شاید مهم ترین و اساسی ترین پیروزی او در این امتحان بزرگ باشد» نیز حاوی مطالب ارزشمند و پندآموزی است که می توان در اوج لذایذ جاذب و دلربای دنیوی، فقط و فقط خدا را در نظر داشت.

 

اینچنین می شود که می توان به مقام خلیفه اللهی که خدا برای انسان و بالاتر از ملائک و فرشتگان در نظر گرفت، دست یافت و این مهم برای همه با ممارست و شناخت، امکانپذیر است.

یادداشت: معصومه علیزاده

 

پایان پیام/86

منبع: شبستان

کلیدواژه: شیراز دهه کرامت مجلس کانون های مساجد ایلام اوقات فراغت دهه کرامت در فارس اردبیل وزیر علوم تحقیقات و فناوری بیرجند دریافت تابعیت پارتیزانی نیروی جهادی تمدن نوین اسلامی سوسنگرد خانواده شهدا طلاق بسیج اساتید شهید چمران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۵۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین تجلیل از اساتید و مربیان برتر ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد

آیین تجلیل از اساتید و مربیان برتر ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) با حضور امیر سرلشکر سید عبد الرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش، حجت‌الاسلام و المسلمین عباس محمدحسنی، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، امیر دریادار حبیب الله سیاری، رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر سرتیپ قادر رحیم زاده فرمانده قرارگاه مشترک خاتم‍الانبیا (ص) کشور، امیر سرتیپ کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش، امیرسرتیپ علیرضا صباحی فرد، فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش، امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی، فرمانده نیروی هوایی ارتش، امیر دریادار ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش، امیر سرتیپ علیرضا شیخ، معاون تربیت و آموزش ارتش و دیگر فرماندهان و مسئولان در سالن همایش‌های کوثر سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگز شد.

در این مراسم بیش از ۲۵۰ نفر از فرماندهان و اساتید دانشگاه‌ها، فرماندهان مراکز آموزش تخصصی و وظیفه آجا، فرماندهان گروهان، گردان و مربیان منتخب، فرماندهان ارشد نظامی و مناطق پدافند هوایی، هوایی و دریایی و فرماندهان آموزش یگانی منتخب آنها و دست اندرکاران مهارت آموزی نیرو‌ها بصورت حضوری و وبیناری تجلیل شدند.

همچنین در این مراسم از اپلیکیشن نمایشگاه جامع تربیت و آموزش ارتش جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی

دیگر خبرها

  • جنگ و آمریکا به روایت اساتید دانشکده فرماندهی ارتش آمریکا
  • در جنگ با ایران انتظار چه چیزی داریم؟ پاسخ اساتید دانشکده فرماندهی ارتش آمریکا
  • گرامیداشت اربعین شهادت شهدای کنسولگری ایران در دمشق برگزار شد
  • عشق ماشین این آدم ها را «ولت پارک» کرد | لذت چند دقیقه رانندگی پشت فرمان ماشین های لاکچری
  • مراسم گرامیداشت چهلمین روز شهادت شهدای راه قدس
  • تصاویر کمتر دیده شده از مصطفی زمانی و خانم بازیگر در یک فیلم سینمایی |‌ زمان اکران اعلام شد
  • روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم
  • آیین تجلیل از اساتید و مربیان برتر ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد
  • پیام رهبری به خانواده سردار ترور شده در سوریه
  • مترسک؛ عرفان طهماسبی