Web Analytics Made Easy - Statcounter

تازه‌ترین قسمت از برنامه تلویزیونی «رادیکال سه» در شرایطی به روی آنتن رفت که بحث محوری آن پیرامون شخصیت شهید مصطفی چمران و فعالیت‌های او در دوران دفاع مقدس بود که گزارش «دانشجو» از این برنامه از نظرتان میگذرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مریم کاظم زاده عکاس جنگ و از همراهان شهید چمران مهمان اصلی این قسمت از برنامه دانشجویی «رادیکال سه» بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
او که از همراهان این شهید بزرگوار قبل از واقعه پاوه و پس از آن بود؛ ناگفته‌های بسیار جالبی در ارتباط با شخصیت شهید چمران داشت.
امیرحسین نوروزی کارگردان مستند «خاطرات موتور سیکلت» که در ارتباط با گروهی از همرزمان شهید چمران است؛ دیگر مهمان این برنامه بود که در سخنانی کوتاه در ارتباط با ویژگی‌های اخلاقی شهید چمران صحبت کرد.
مواجهه چکشی شهید چمران در اولین برخورد!
خانم کاظم‌زاده در ابتدای صحبت‌هایش در ارتباط با اولین مواجهه‌اش با شهید چمران گفت: آن روز‌ها که من کردستان بودم؛ ضدانقلاب آنجا جولان می‌داد؛ جاده دست آن‌ها بود و در پادگان مریوان که ما حضور داشتیم، جو خیلی ناآرام بود؛ جلسه مسئولین خیلی پر سر و صدا بود، من پشت در نشسته بودم که شهید چمران وارد شدند، به اطرافیان اشاره کردند که ایشان کی هستند؟ گفتند: «این خانم خبرنگار است؟»، تا شنیدند خبرنگارم، گفتند: «بیرونشان کنید!»
وی افزود: حس ایشان این بود که ممکن است خبر این تنش‌ها، رسانه‌ای شود، اما من سریع گفتم، من از آن خبرنگارانی که شما فکر می‌کنید نیستم، به من برخورده بود و گفتم آقای چمران اگر شما امروز به اینجا آمده اید، من از دو روز پیش اینجا بودم. بعد از آن هم از آنجا نرفتم.
تصویر ترسناکی که ضدانقلاب از چمران در ذهن مردم ساخته بود
این عکاس جنگ در ادامه در ارتباط با اینکه چگونه تصویر شکل گرفته از شهید چمران که به واسطه تبلیغات ضدانقلاب در ذهن او شکل گرفته بود، تغییر پیدا کرد؛ گفت: بعد از آن اتفاقات یک بار وقتی شهید چمران دوربین من را دیدند؛ از این گفتند که ایشان نیز زمانی دوربین «کنون» داشتند و گفتند: «یاد آن روز‌ها بخیر که محل ما جنوب لبنان بود و من با دوربینم از اسرائیلی‌ها عکس می‌گرفتم.» این حرف‌های شهید چمران برای من خیلی تعجب‌آور بود و باعث شد تا از ایشان درباره حضورشان در لبنان سوال کنم.
وی افزود: سوالات من درباره لبنان باعث شد تا ایشان از این بگویند که چقدر در آن دوران همراه با دوربینشان در مناطق سختی حضور داشتند و چه شب‌هایی برای پاس‌بخشی آن منطقه‌ای که دست ایشان بوده، بیدار مانده‌اند. این حرف‌ها خیلی برای من جذاب و جالب بود. چون در آن زمان ضدانقلاب به شهید چمران لقب «فالانژ لبنان» را داده بودند! حتی در آن منطقه‌ای که من وارد شده بودم وقتی با مردم ارتباط گرفتم دیدم که می‌گویند فقط خدا کند چمران به اینجا نیاید! یعنی چنین تصویری از شهید چمران در ذهن مردم ایجاد کرده بودند.
چمران مردی اهل‌خانواده بود
خانم کاظم‌زاده در خصوص این نکته که گروهی می‌گویند شهید چمران خیلی اهل خانواده نبود نیز گفت: این دروغ است، اتفاقا ایشان اهل خانواده بوده است، شما باید روایت خانواده داری ایشان را از خود خانواده‌شان می‌شنیدید و از دید دیگران قضاوت نمی‌کردید. ایشان اتفاقا خیلی اهل خانواده بودند.
وی ادامه داد: شهید چمران یک بار تعریف می‌کردند، زمانی که در آمریکا زندگی می‌کردند به واسطه مطالعه چند بولتن داخلی متوجه شدند شرکتی که در آن کار می‌کنند؛ خدمات زیادی به اسرائیل ارائه می‌کند؛ آنجا بود که تصمیم جدی خودم را گرفتم و وقتی به خانه رفتم به همسرم [همسر اول دکتر چمران]نیز گفتم که من باید این اشتباهم را جبران کنم.
شهید چمران از همان دیدار اول شیفته امام موسی‌صدر شد
کاظم‌زاده در ادامه با اشاره به مواجهه شهید چمران با امام موسی صدر نیز گفت: ایشان برای اشتباه خود، به بررسی این می‌پردازند که در حال حاضر کدام گروه بیش از همه در مبارزه با اسرائیل فعال است و در این تحقیقات با شخصیت امام موسی صدر آشنا می‌شود و به گفته شهید چمران در همان دیدار اول شیفته امام موسی صدر می‌شود.
دکتر چمران وقتی به دعوت امام موسی صدر به لبنان می‌رود و مسئولیت یتیمخانه‌ای که امام موسی صدر تاسیس کرده برعهده می‌گیرد؛ سعی می‌کند میان فرزندان خود و بچه‌های یتیمخانه فرقی نگذارد؛ همین اتفاق و البته سخت بودن شرایط زندگی در لبنان، باعث می‌شود همسرش تصمیم بگیرد همراه با فرزندانشان به آمریکا بازگردد.
نصیحت شهید چمران درباره اعتماد نکردن به تندرو‌ها
کاظم‌زاده در ارتباط با ماجرای درخواست برخی از چهره‌های سیاسی از جمله حسن روحانی در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب برای انحلال ارتش و نقش کلیدی شهید چمران از جلوگیری از این تصمیم غلط اظهار کرد: یادم هست چند روز بعد از آن اتفاق شهید چمران را دیدم و ایشان خیلی از اتفاقات پیش آمده در این ماجرا ناراحت بودند. ایشان از این گفتند که چقدر آزاردهنده است که گروهی تندروی می‌کنند. آن موقع بود که ایشان به من نصحیت کردند که هیچگاه به تندرو‌ها اعتماد نکن!
پیش‌بینی شهید چمران درباره خیانت یاسر عرفات به مردم فلسطین
این عکاس دوران جنگ در ادامه صحبت‌هایش درباره روحیه اخلاق‌مدارانه شهید چمران بیان کرد: شهید چمران با وجود اینکه با فعالیت‌های سازمان آزادی‌بخش فلسطین به رهبری یاسر عرفات چندان موفق نبودند، اما سعی نکردند تا با ایجاد یک غوغای رسانه‌ای علیه آن‌ها موضع بگیرند، ولی به یادم هست که دکتر چمران به خود من گفت: من نیستم، ولی تو هستی و می‌بینی آن روزی را که یاسر عرفات خیانت می‌کند.
اخلاق‌مداری، بهترین درس چمران برای مسئولین امروز
کاظم‌زاده در بخش پایانی صحبت‌های خود در ارتباط با اینکه کدام ویژگی شهید چمران به درد مردم و مسئولین امروز جامعه ما می‌خورد، اظهار کرد: به نظر من مهمترین ویژگی شهید چمران که برای امروز ما نیز مناسب است، اخلاق‌مداری و پایبندی ایشان به اخلاق ایشان بود. ایشان شخصیتی چند بعدی بود و قطعا اگر در دوره امروز حضور داشت در این دسته‌بندی‌های سیاسی امروزی نمی‌گنجید.
بارزترین ویژگی چمران؛ دوری از غرور بود
امیرحسین نوروزی کارگردان مستند «خاطرات موتور سیکلت» نیز در سخنانی در ارتباط با ویژگی‌های اخلاقی شهید مصطفی چمران گفت: یک سیری در زندگی شهید چمران وجود دارد که این چه در دوران تحصیل ایشان در آمریکا و چه در دوره حضور در لبنان و چه در دوران جنگ دیده می‌شود؛ آن هم این که او هیچگاه از حال شخصی خود غافل نشده است و هیچگاه از این سوال درباره چیستی و چرایی زندگی و خلقت انسان و نقشی که برای آن به دنیا آمده، غافل نشده است.
وی افزود: نکته دیگر در ارتباط با دکتر چمران این است که هیچ‌وقت مراتب علمی و حکومتی او باعث تغییر منش و رفتارش نسبت به آدم‌های پیرامونش نشد؛ از دور دست‌ترین خاطرات تا لحظه شهادت ما هر خاطره‌ای از شهید می‌شنویم، هیچوقت خود برتربینی و غرور در آن دیده نمی‌شود؛ به نظرم این بارزترین ویژگی شهید چمران است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شهید چمران چمران منافقین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۴۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به دنبال مردمی‌سازی بنیاد هستیم

معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با بیان اینکه به دنبال مردمی‌سازی بنیاد هستیم، گفت: سبک زندگی شهدا و ترویج آن‌ها امروز وظیفه همه ما است و همه باید تلاش کرد که کشور را به جایگاهی که مدنظر امام و رهبری است برسانیم

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، محمود پاکدل، امروز_ چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در آئین معارفه سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: کهگیلویه و بویراحمد در دفاع مقدس شهدای زیادی تقدیم کرده و از میانگین کشوری بالاتر است.

وی افزود: این استان دارای شخصیت‌های مدیریتی، فرهیخته علمی است که در سطح کشور حضور دارند و خدمات آن‌ها به‌کل مردم ایران می‌رسد.

معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور، گفت: سبک زندگی شهدا و ترویج آن‌ها امروز وظیفه همه ما است و همه باید تلاش کرد که کشور را به جایگاهی که مدنظر امام و رهبری است برسانیم و آرزوی شهدای ما یا شهادت یا زیارت بود و امروز به برکت خون شهدا، زیارت حرم مطهر امام علی علیه‌السلام و حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام و دیگر ائمه میسر شده است.

وی در خصوص عملیات وعده صادق تصریح کرد: ۷۲ ساعت قبل از عملیات اطلاع داده‌شده بود و بیان داشتند چه درخواستی دارید تا شما از این عملیات منصرف شوید اما ایران از حق خود کوتاه نیامد؛ در این عملیات کشورهای زیادی از طرق مختلف به دنبال انصراف ایران بودند، اما در نهایت به همت سپاه پاسداران موشک‌های ایران از لایه‌های دفاعی عبور پیدا کرد و نقطه موردنظر هدف قرارگرفته شد که این موضوع باید قدر دانسته شود.

پاکدل با بیان اینکه در توجه به خانواده شهدا و ارج نهادن آن‌ها وظیفه داریم، خاطرنشان کرد: ما در هر جایگاه و کسوت باید خانواده شهدا را تکریم کنیم.

وی افزود: طرحی با عنوان قوانین شناخت و همراه با محاسبه با بار مالی نوشته شد که اعتبارات از ۳۰ هزار میلیارد به ۹۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.

معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با بیان اینکه به دنبال مردمی‌سازی بنیاد هستیم، گفت: فقط در حوزه درمان بودجه ما از چندین وزارتخانه با ۱۸ هزار میلیارد تومان بیشتر است که بتوان بخشی از رنج و مشقت جراحات ناشی از دفاع مقدس جبران شود.

به گزارش ایمنا، در پایان این آئین از خدمات رضا پارسیان نژاد تقدیر شد و حجت‌الاسلام قدرت الله خرم‌روز به عنوان سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد معرفی شد.

کد خبر 751799

دیگر خبرها

  • ۳ شهید و ۱ زخمی در بمباران شهرک «خیام» در جنوب لبنان
  • خیانت بزرگ ابومازن به فلسطینی‌ها با سرکوب جنبش دانشجویی
  • به دنبال مردمی‌سازی بنیاد هستیم
  • ببینید | لحظه فرود ترسناک هواپیمای مسافربری بدون باز شدن چرخ جلو!
  • بهره‌برداری از دوربرگردان غیرهمسطح بلوار چمران شیراز
  • رضایت استاندار قزوین از اجرای طرح «دختران حاج قاسم»
  • داستان قتل مدیر عالیرتبه شهرداری تهران با خیانت همسرش
  • ببینید | تصاویری ترسناک از سیل مرگبار برزیل
  • دسترسی بزرگراه همت غرب از بزرگراه چمران شمال
  • آغاز عملیات احداث پل دوربرگردان شمال به شمال بزرگراه شهید چمران