Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران در قرن ۲۱ همچنان با جامعه ای متکی به گفتگوی ساختارمند فاصله دارد و یکی از مشکلات امروز خانواده ها عدم توانایی افراد در بیان مسائل و گفتگو با یکدیگر است.

خبرگزاری شبستان _ اهواز، یکی از مشکلات میان خانواده ها عدم توانایی افراد در بیان مسائل و گفتگو با یکدیگر است و این مساله در سطح اجتماعات محلی و جامعه نیز وجود داشته و این موضوع در ایجاد آسیب های اجتماعی تاثیر بسزایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این راستا ایران در قرن 21 همچنان با جامعه ای متکی به گفتگوی ساختارمند فاصله دارد، بنابراین برای رفع این مشکل طرح ملی گفتگوی خانواده از سوی معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری مطرح و پس از تصویب در چند استان کشور از جمله خوزستان به اجرا درآمد.

 

«مرضیه شهریاری» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، به اجرای طرح ملی گفتگوی خانواده در دو مرحله پیایی طی دو سال اخیر در خوزستان اشاره کرد و گفت: با معرفی حسین ملتفت عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان مدیر انجمن جامعه شناسی ایران در خوزستان، اقدام ارزشمندی با اجرای طرح ملی «گفتگوی خانواده­ها» در استان با رویکرد جامعه شناختی جهت پیشگیری از آسیب‌­های اجتماعی و به خصوص آسیب­های خانواده انجام شده که باید از ایشان و دست اندرکاران طرح تشکر کنیم.

 

این مدرس جامعه شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به تبدیل شدن خانواده به ابژه رسانه­ای و پیامدهای این بازنمایی­ها در شکل دهی آسیب­های اجتماعی مرتبط با آن چنین اظهار کرد: مشکلات و تحولاتی که خانواده با آن درگیر است، یکی از دلایل جذابیت موضوع خانواده به ‌شمار می‌آید.

 

 

وی با بیان اینکه با توجه به اینکه مهمترین مسئله در دنیای امروز ارتباطات است لذا چگونگی یاد گرفتن ارتباط و اینکه چه نیازهایی از ما برطرف خواهد کرد، بسیار مهم است اضافه کرد: نیاز تحمیل کننده نحوه ارتباط است، لذا تولید نیاز و طراحی نیاز و هدفمند کردن نیازهای جامعه بشری مقدمه ارتباطات است.

 

شهریاری عنوان کرد: اگر نیازها به درستی طراحی نشوند موجب ایجاد انحراف در آنها خواهد شد از این رو نهاد خانواده، جامعه و نهادهای حاکمیت به طور عام در طراحی این نیاز و ارتباط نقشی اساسی دارند.

 

وی اذعان داشت: چرایی اینکه خانواده وارد گفتگو می شود به زندگی مدرن بر می­گردد، الزامات زندگی مدرن، دوشغله شدن والدین، جایگزینی ارتباطات عاطفی و خانوادگی به جای ارتباطات رسانه ای و در نهایت تقویت فردگرایی، تک فرزندی شدن، تغییر کارکردهای نظام خانواده، آموزش و نظام اجتماعی و در نهایت وارد شدن متغیرهای نوظهوریکه جذابیت فوق العاده دارند و این مجموعه مسائل، فردگرایی را در جامعه تقویت می کند.

 

مدرس جامعه شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: بخشی از این مشکل ناشی از نبود تمرین گفتگو در بستر نظام خانواده و آموزش است که فرآیند تسهیل گری گفتگو را با مشکل مواجه ساخته و پیامد آن کاهش تاب آوری به صورت ناتوانی در مدیریت انقطاع نسلی، مراودات و افزایش سهم پدیده های نوظهور فضای مجازی بر جوانان است.

 

 

وی ادامه داد: عباراتی چون «تو اصلاً نمی فهمی من چه می گویم»، «مشکل تو این است که درک نمی کنی» از جمله جملاتی است که امروزه در دل هر خانواده ای وجود دارد؛ اصلاً به چه دلیل یک سخن برای هر فردی برداشتی متفاوت دارد، آیا مشکل در سوژه است یا در ابژه؟

 

شهریاری تاکید کرد: همه ما بازنمایی های ذهنی از ابژه هایی داریم که خوب یا بد، محروم کننده، ناکام کننده و یا تنبیه کننده هستند، لذا تحلیل چگونگی رخداد این پدیده با فاصله گیری زمان و مکان، از جاکندگی، بی ریشگی و قدرت بازاندیشی نظریه پرداز اجتماعی معاصر، «گیدنز» قابل تفسیر است.

 

وی به فعالیت­ های ارزشمند حسین ملتفت عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز و مدیر انجمن جامعه شناسی ایران اشاره کرد و یاد آور شد: یکی از اهداف طرح ملی گفتگوی خانواده فاصله گرفتن از یک گفتگوی ساختارمند در قرن بیست و یکم است.

 

 

«حسین ملتفت» نیز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، در خصوص جزئیات بیشتر طرح ملی گفتگوی خانواده اظهار داشت: این طرح بیش از یک سال قبل در کشور و در استان خوزستان آغاز شد و هم اکنون در حال برگزاری است.

 

مدیر انجمن جامعه شناسی خوزستان خاطر نشان کرد: مرحله دوم طرح ملی گفتگوی خانواده از شهریورماه در اهواز شروع و علاوه بر مرکز استان، این طرح در شهرستان­های دزفول و آبادان نیز برگزار شده که در این دو شهرستان مرحله اول اجرایی شد.

 

وی با اشاره به اینکه مرحله دوم این طرح در قالب هفت کارگاه برای مادران، پدران و فرزندان در شهرستان اهواز برگزار شده است افزود: این طرح در کل استان های کشور و تعدادی از شهرستان ها در حال اجرا است و تاکید مجری این طرح در شهر اهواز بر مناطق کمتر برخوردار و حاشیه شهر است.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: از هفت کارگاه برگزار شده در مرحله دوم، یک کارگاه در منطقه حصیرآباد و کارگاه­ هایی در منطقه سلیم آباد، کوی علوی، منطقه گلستان و دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شده و یکی از اهداف مجریان این است که این روش و فرآیند در حال اجرا به فرآیند پویا و یک پویش اجتماعی تبدیل شود.

 

 

وی فقر را عامل اصلی بسیاری از مسائل خانواده ه دانست و تصریح کرد: نتاج اولیه کارگاه­ های برگزار شده حاکی از مشکلات عدیده در روابط بین اعضای خانواده ها است، این امر در مناطق حاشیه با شدت بیشتری قابل مشاهده شده است که نیاز به اهتمام جدی مسئولان و سمن ها در این مناطق دارد.

 

پایان پیام/72

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه فجر مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد ایام دهه فجر انقلاب اسلامی دهه فجر دهه فجر کانون های فرهنگی هنری مساجد قرآن کریم افتتاح پروژه طرح ملی گفتگوی خانواده عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز طرح ملی گفتگوی خانواده خبرگزاری شبستان اجرای طرح ملی برگزار شده خانواده ها مرحله دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۰۱۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانواده بافضیلت موجب تعالی جامعه می شود

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام «رضا دیلمی» در گفت و گو با خبرنگاران در خصوص عفاف و حجاب، اظهار کرد: خانواده ای که ارزش ها و فضائل در آن دیده نمی شود نمی تواند منشأ تعالی و توسعه جامعه شود.
 
به گفته وی؛ عفاف، حجاب و سلوک توحیدی حقیقتا یک ارزش تمدن ساز بوده به همین خاطر اسلام به دنبال تعالی و تربیت فرزند صالح در کانون گرم خانواده است.
 
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان گلستان با عنوان اینکه آنهایی که حافظ ارزش های دینی هستند حجاب و عفاف را عامل پیشرفت جامعه می دانند، تصریح کرد: ارزش ها منطبق با فطرت انسان است و نگاه اصلی ایجاد یک خانواده تمدن ساز با داشتن ارکان مهمی چون پدر و مادر است که مروج ارزش ها در کانون خانواده و در گام بعدی در جامعه هستند.
 
وی افزود: جامعه ای که ارکان تربیتی اش دچار بی بند و باری و فحشا شوند نمی تواند دارای ارکان پیشرفت و تعالی باشد.
 
به گفته وی؛ انسان فطرتا عفت و حجاب را دوست دارد، از نظر اسلام عفاف و حجاب یعنی حفظ کرامت زن، عامل آرامش و امنیت  و مولفه استحکام و ثبات کانون خانواده است.
 
حجت الاسلام دیلمی با اذعان بر اینکه دشمن با به ابتذال کشاندن بانوان به دنبال تخریب و خدشه به جایگاه آنان است، ابراز کرد: امروز دشمن برای تخریب کانون مقدس خانواده و جلوگیری از تعالی جامعه اسلامی تلاش می کند ابتدا با دو قطبی سازی بین مردم شکاف ایجاد کرده و با ایجاد گره های ذهنی صفوف همبستگی و وحدت جامعه را مورد تخریب قرار دهد تا در کانون مقدس خانواده افراد صالحی نتوانند تربیت شوند.
 
وی ادامه داد: جهان غرب برای رسیدن به اهداف شیطانی خود با ترویج فحشا، بدحجابی، بی بندباری و خدشه به جایگاه و منزلت زن بزرگترین خیانت را به بشریت و کانون خانواده ها کرده است.
 
به گفته وی؛ نگاه غرب به زن نگاه ابزاری، شهوانی و شیطانی است، نابودی کانون خانواده و ایستادگی در مقابل فطرت انسانی و عفت عمومی دستاورد فرهنگ منحط غربی است.
 
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان گلستان با اشاره به اجرای طرح نور در کشور، اظهار کرد: نیروهای خدوم انتظامی  در بسترسازی طرح نور در جامعه و ترویج تذکر لسانی موفق بوده اند.
 
وی افزود: مردم نیز از طرح نور بسیار استقبال کرده اند و با حضور حداکثری خودشان در سنگر دفاع از ارزش ها، قداست ها و فضیلت ها می توانند یاریگر نیروهای انتظامی باشند.
 
انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • ارتقای سطح جسمی و روحی بانوان سالمند با اجرای طرح ملی«بانو توانا»
  • نقش ماماها در ارتقای سلامت مادران/ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه با محوریت ماماها
  • تداوم اجرای نهضت آسفالت در نواحی کم‌برخوردار اهواز
  • انعقاد تفاهم‌نامه طرح «هر مسجد یک حقوقدان» در سیستان و بلوچستان
  • آیا لایحه «ارتقای امنیت زنان» فمنیستی است؟
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • خانواده بافضیلت موجب تعالی جامعه می شود
  • دیدار و گفتگوی صمیمانه مدیرکل آموزش و پرورش استان با خانواده های معزز شهدای فرهنگی
  • اجرای طرح ارتقای ایمنی تردد عابران و موتورسواران در ۵۰ روستای گیلان